Французькі десерти відомі у всьому світі: крем-брюле, меренга, еклер, макарони, профітролі, суфле, грильяж – вам точно знайомі ці назви. Але це лише мала частина солодощів, які створили французи. Познайомтеся також з десертами шодо, бріоша, птифур, фрезье, калісони, саварен, канеле.

Французька булочка із здобного тесту – бриоша – відома та популярна вже кілька століть. Поява самого слова «бріош», за різними версіями, пов'язана з місцевістю Брі, і з однойменним сиром, і з ім'ям кондитера Бріо-Ша.

Шоколатин – це французький хлібобулочний виріб із шоколадом. "Сhocolatine", "Pain au chocolat" – варіації французької назви, дослівно пров. як «шоколадний хліб» чи «булочка із шоколадом». Являє собою рол із листкового тіста з шоколадною начинкою.