Зябрус, або печатка меду – продукт бджільництва, що залишається від зрізання верхньої частини (кришечок) запечатаних стільників; буквально це те, що розташоване за бруском вуличної рамки; складається із воску.

Бджолина перга, інакше бджолиний хліб – це не що інше, як пилок рослин, що збирається медоносною бджолою, укладається в стільниках і заливається медом.

Те, що міститься відразу за бруском вуличної рамки, і називається забрусом, як би скорочено. Склад забрусу – це віск. Саме воском бджоли запечатують стільники. Бджоли приступають до запечатування сотень рівно в той момент, коли мед дозрів.

Забрус жують невеликими порціями по 10-20 хвилин, поки в роті не залишиться один віск. За цей час усі корисні речовини розчиняться у слині.