Ice wine, нім. Eiswein) – це десертне вино, виготовлене з винограду, замороженого безпосередньо на лозі. У Росії історично зміцнилася його німецька назва Айсвайн. Крижане вино (Айсвайн) має середній рівень алкоголю (9 -12 %), високий вміст цукру (150 -25 г/л) та високу кислотність (10 -14 г/л).

Крижане вино (Айсвайн) – це десертне вино із замерзлих або заморожених ягід винограду. Відрізняється високою концентрацією цукрів та смакоароматичних речовин з багатим букетом квіткового меду та тропічних фруктів. Ласкаво просимо до казкового світу крижаного вина – Однією з найсолодших помилок природи.

Для подачі Айсвайн використовують класичний келих для білого вина. Напій попередньо охолоджується до 10-12 °C. П'ють крижане вино зазвичай у парі із десертними стравами. Також деякі вина добре гармонують з м'якими сирами чи фуагра.

Суть технології полягає у збиранні та пресуванні винограду з частинками замерзлої води в ягодах. Як наслідок, таке сусло має велику концентрацію цукрів і екстрактивних речовин у соку, що видобувається.