Тапас (ісп. tapas, мн. ч., від слова tapa – "кришка") – в Іспанії будь-яка закуска, що подається в барі до пива або вина.

Для пшеничного пива підійде будь-яка традиційна закуска: ковбаски, чіпси, сухарики, горіхи. Також це можуть бути домашні мариновані овочі, приправлені хріном або насінням гірчиці. Для портера гармонійно підходить лосось, яловичина, бекон. Любителі легшої їжі можуть замінити їх на овочі-гриль.

Які закуски до пива найпопулярніші

  • Перше місце у нашому рейтингу посідають всюдисущі чіпси. …
  • На другому місці знаходяться різноманітні сухарики, проте до цієї групи ми також помістили і грінки. …
  • Третє місце займають горіхи та насіння. …
  • На четвертому місці дуже популярна серед росіян закуска – в'ялена та копчена риба.

За формою подачі закуски можна виділити відкриті та закриті бутерброди, сендвічі, канапе, тартинки, тарталетки, воловани, пиріжки, салати та паштети.