Терміном «платно» Найчастіше позначають сорти бананів, що мають великі плоди із зеленою або сіро-зеленуватою шкіркою і крохмалистою, жорсткою та несолодкою м'якоттю. Перед вживанням у їжу їх смажать, варять чи обробляють парою.

Зеленувато-жовті банани найкраще вживати, як картопля: у тушкованому чи смаженому вигляді. Жовті банани, які вже мають є кілька чорних плям, підходять для смаження на сковороді та у фритюрі, запікання, варіння чи подрібнення. Чорні банани дуже солодкі. Їх можна використати для десертів.

Які бувають банани. Сорти, смак та сліпе тестування

  • Зелений банан (green banana) – це окремий сорт, а не незрілі банани. …
  • Нендрум (nendrum) також називається тут керальський. …
  • червоний банан (Red banana). …
  • Пуван (poovan). …
  • Робаста Моріс (robusta moris). …
  • Медовий банан (honey banana). …
  • Майсур растали (mysore rastali).

Feb 2, 2010

У зелених бананах багато клітковини, пектину, калію, вітамінів А, С, В6. Харчові волокна нормалізують роботу кишечника, допомагають знизити рівень цукру на крові. Вітамін A корисний для органів зору. Калій нормалізує серцевий ритм, підтримує водний баланс організму.