«Ломота – сукрою, зрізок хліба, на весь хліб, або скіс»(Даль). Краюха – край, великий окраєць хліба (у розмовній мові). «Краюха – скибка від краю; хлібний окраєць» (Даль). Окраєць – шматок хліба, відрізаний від непочатого краю.

килимка «цілісний хліб») – великий круглий печений хліб ручного формування. Роблять як з житнього (спочатку), так і з пшеничного борошна. У деяких регіонах Росії та Білорусії так називають круглий скибка хліба, відрізаний «на всю килимку», тобто за діаметром.

Рейкялейпя
Країна походженняФінляндія
Компоненти
Основніжитнє борошно вода
Медіафайли на Вікіскладі

Відрізаний ножем плоский великий шматок чогось. їстівної. Шмат хліба.