«Ломота – сукрою, зрізок хліба, на весь хліб, або скіс»(Даль). Краюха – край, великий окраєць хліба (у розмовній мові). «Краюха – скибка від краю; хлібний окраєць» (Даль). Окраєць – шматок хліба, відрізаний від непочатого краю.
килимка «цілісний хліб») – великий круглий печений хліб ручного формування. Роблять як з житнього (спочатку), так і з пшеничного борошна. У деяких регіонах Росії та Білорусії так називають круглий скибка хліба, відрізаний «на всю килимку», тобто за діаметром.
Рейкялейпя | |
---|---|
Країна походження | Фінляндія |
Компоненти | |
Основні | житнє борошно вода |
Медіафайли на Вікіскладі |
Відрізаний ножем плоский великий шматок чогось. їстівної. Шмат хліба.