ч'іріта; у дигорському діалекті – к'єретæ) – Плоский пиріг з начинкою, характерний для осетинської кухні. Буває круглою (близько 30-40 см у діаметрі та до 2 см у товщину) та трикутної форми. Історія осетинського пирога налічує не одне століття, що відображено і в усній народній творчості осетинів — нартських оповідях.

Фідджін Осетинський пиріг з м'ясом називається "Фидджин". Як начинка використовується не одне певне м'ясо, а поєднання різних видів м'яса. У процесі приготування використовують прісне тісто. Як добавку використовують мелений перець, кінзу, часник, а також дрібно нарізану цибулю.

В Осетії пиріг з такою начинкою називають «Картофджін». Тісто у нього виходить м'яким і тонким, а начинка ситною і ніжною.

Кабускаджин: готуємо ситний осетинський пиріг з капустою і сиром Якщо ви хочете здивувати та побалувати рідних та друзів смачною ситною випічкою, неодмінно спробуйте національний осетинський пиріг кабускаджин.