Манти більші за пельмені і відрізняються незвичайною формою. Начинка їм готується з рубаного м'яса баранини, конини чи яловичини. Також додають шматочки курдючного жиру та цибулю. Найчастіше манти начиняють сезонними овочами, наприклад морквою чи гарбузом.
Ось гід по пельменям народів світу.
- Пельмені Достеменно невідомо, хто першим придумав загортати м'ясний фарш у прісне тісто і відварювати всю цю конструкцію. …
- Вареники …
- Хінкалі …
- Манти …
- Буузи …
- Цзяоцзи …
- Гедза …
- Дім-сами
Манта, або гігантський морський диявол (лат. Mobula birostris) – вид скатів однойменного роду сімейства орлякових загону хвостоподібних, надзагону скатів.
Можливо ви здивуєтеся, але існує така страва як грузинські пельмені. Ну, а якщо серйозно, то це хінкали. Хінкалі є досить пікантною стравою. У ньому два види перцю, який, як правило, при готуванні не шкодують.