Манти більші за пельмені і відрізняються незвичайною формою. Начинка їм готується з рубаного м'яса баранини, конини чи яловичини. Також додають шматочки курдючного жиру та цибулю. Найчастіше манти начиняють сезонними овочами, наприклад морквою чи гарбузом.

Ось гід по пельменям народів світу.

  • Пельмені Достеменно невідомо, хто першим придумав загортати м'ясний фарш у прісне тісто і відварювати всю цю конструкцію. …
  • Вареники …
  • Хінкалі …
  • Манти …
  • Буузи …
  • Цзяоцзи …
  • Гедза …
  • Дім-сами

Манта, або гігантський морський диявол (лат. Mobula birostris) – вид скатів однойменного роду сімейства орлякових загону хвостоподібних, надзагону скатів.

Можливо ви здивуєтеся, але існує така страва як грузинські пельмені. Ну, а якщо серйозно, то це хінкали. Хінкалі є досить пікантною стравою. У ньому два види перцю, який, як правило, при готуванні не шкодують.