Манти – особливий вид пельменів із Середньої Азії. Готуються вони на пару у спеціальній «мантишниці» – каскані. Манти більші за пельмені і відрізняються незвичайною формою. Начинка їм готується з рубаного м'яса баранини, конини чи яловичини.

Вонтони Китайські родичі пельменівдуже популярні у себе на батьківщині. Вонтони готують на пару, варять, обсмажують і подають у супі або як основна страва.

Ось гід по пельменям народів світу.

  • Пельмені Достеменно невідомо, хто першим придумав загортати м'ясний фарш у прісне тісто і відварювати всю цю конструкцію. …
  • Вареники …
  • Хінкалі …
  • Манти …
  • Буузи …
  • Цзяоцзи …
  • Гедза …
  • Дім-сами

Баоцзи (кит. 包子, піньінь bāozi), або просто бао (кит. 包) – популярна китайська страва, що представляє собою невеликий пиріжок, що готується на пару. Тісто, як правило, дріжджове, на відміну від бууз (чия назва походить від китайської баоцзи).