Вишня (черешня) – плід рослин підроду cerasus роду Prunus. За ботанічною класифікацією це не ягода, а кістянка. Плід підроду Cerasus відрізняється від плодів інших підродів роду Prunus (Armeniaca – абрикос, Prunus – зливу та Emplectocladus) тим, що він гладкий, без нальоту.

У плодах вишні містяться цукри, органічні кислоти, вітаміни С, В1, В2, Р, РР, каротин, фолієва кислота, пектини, мінеральні солі. У плодоніжках виявлено танін, у листі багато вітаміну С, кумаринів, присутні амігдалін, лимонна кислота, дубильні речовини. У насінні вишні є ефірна олія.

Вишня (лат. Prúnus subg. Cérasus) – підрід рослин роду Слива (Prunus) сімейства Рожеві (Rosaceae).

Вишневі плоди – Округлі, кислуваті, темно-червоних відтінків, в основному йдуть на переробку: джеми, компоти і т.д. Плоди черешні – солодкі, пружні, трохи плескаті ягоди, починаючи з жовтого кольору, закінчуючи темно-бордовим, вживаються свіжими або заморожуються.