Власне, смакові рецептори, як і нюхові, це хеморецептори, і необхідні вони для того, щоб відстежувати хімічний склад довкілля.

Смакові рецептори, як і нюхові рецепториє хеморецепторами і призначені для відстеження хімічного складу навколишнього середовища.

Смакові сосочки: з чого складається поверхня язика Здається, що це і є наші смакові рецептори. Але насправді це смакові сосочки. Рецептори набагато менше: в одному смаковому сосочку – від 3 до 100 рецепторів. Зверніть увагу, що деякі сосочки виглядають інакше, ніж інші.

Смак – Один з видів хеморецепції; відчуття, що виникає при дії різних речовин переважно на рецептори смаку (Розташовані на смакових цибулинах язика, а також задньої стінки глотки, м'якого піднебіння, мигдалики, надгортанника).