Розріжте гарбуз, але не по центру плоду, а трохи збоку, щоб не зашкодити насіння. Вийміть насіння, очистіть їх від м'якоті та промийте у прохолодній воді. Виберіть найкращі екземпляри (великі, повні, без дефектів та механічних пошкоджень), просушіть їх у теплому та сухому приміщенні.
У духовці Чисте насіння викладають на деко в один шар і поміщають у шафу, нагріту до 60 – 80 градусів. Щоб вони не пригоріли, вміст дека потрібно перемішувати кожні 30 хвилин. Дверцята тримають прочиненими. Час сушіння варіюється в залежності від розміру насіння, але середнє – 1 – 1,5 години.
У домашніх умовах найкраще використовувати свіже насіння гарбуза або самому обробити гарбуз і витягти насіння. Для цього треба зрізати плодоніжку та розрізати гарбуз навпіл. Далі ложкою витягти м'якоть разом із насінням і промити пульпу в друшляку до тих пір, поки насіння не перестане липнути.