Повторна перегонка – основний і найбільш ефективний спосіб позбутися каламуті. Для цього самогон розбавляють (до 20°) і знову запускають дрібну дистиляцію. Потім спирт доливають води, щоб отримати необхідну міцність, і на пару днів відправляють у темне приміщення.

У самогон насипають соду, ємність добре струшують і залишають на півгодини. Потім знову струшують ємність і залишають вже на 10 годин (ідеально – на ніч). Однак сода пов'язує незначну кількість “сивушних олій” та нейтралізує кислоти. Цим нівелюється частина каламуті і неприємного запаху.

Суть способу: охолоджену горілку дозується спеціальне порошкове вугілля, яке ретельно перемішується і після, фільтрується на фільтрі з кварцовим піском. Цей спосіб дозволяє отримати самогон високої м'якості, мінімізувати утворення альдегідів та видалити практично всі неприємні присмаки.