Використати олія в готування повторно. Якщо вона не «перегоріла», яка не придатна для вторинного використання, то олія після обсмажування цибулі або часнику можна додати в салат для аромату, після смаження птиці або м'яса – для соусів до пасти або страв з круп.

Охолодити Закінчивши смаження, якнайшвидше вимкніть вогонь і дайте маслу повністю охолодитися до кімнатної температури. Краще не чіпати гаряче оліяадже ви можете обпектися. Переконайтесь, що олія холодне, і лише потім приступайте до подальшої утилізації.

Повторне використання олії для смаження виявилося смертельно небезпечним Повторне використання олії для смаження сприяє прискоренню розвитку ракових метастазів. Такого висновку дійшли вчені з Університету штату Іллінойс (США), пише «Вечірня Москва».