Спочатку кишки потрібно добре вимити. Потім посипати великою сіллю та злегка «вимісити», перетираючи руками. Добре сполоснути водою, обсипати кишки содою і знову перетерти. Ретельно змити соду водою і, знову присипавши сіллю, перетерти втретє, після чого ретельно промити проточною водою.Sep 4, 2020
Чистять кишки на обробні дошки, використовуючи ніж. Якщо лезо правильно нахилити, разом із епітелієм вийдуть кровоносні судини. Після очищення кишки потрібно замочити в холодній воді на кілька годин і повторити процедуру очищення. Якщо кишки чисті (прозоро-білі та тонкі), повторного чищення проводити не потрібно.
Кишки для кров'яної ковбаси, (якщо є хоч невеликий запах) необхідно добре промити спочатку в добре солоній воді, потім потерти на дрібній тертці картоплину (2 – 3 штуки) і покласти туди кишки, Нехай полежать 15 – 20 хвилин. Потім промити під проточною водою і ще раз прополоскати в гарячій воді з оцтом.
Після покупки м'ясо та кишки потрібно промити. Щоб позбутися запаху, потрібно вивернути кишки, промити виворіт сіллю, замочити на деякий час у холодній підсоленій воді. поки що кишки замочені, кладемо м'ясо в зручний посуд, попередньо рясно солимо, залишаємо в чаші на годину.