За 15-20 хвилин до варіння дістаємо яйце з холодильника. Потім опускаємо в киплячу воду та варимо на помірному вогні. Після готовності опускаємо на 10-15 хвилин у холодну воду. Таке шокове охолодження призведе до стиснення білка, і шкаралупа легше зніметься.

Вирішальний фактор у питанні швидкого та легкого відділення шкаралупи від білка – температура. Щоб яйця добре чистилися, вони мають добре охолонути. Тримайте зварені яйця протягом 15 хвилин у холодній воді, а краще залиште їх у холодильнику на ніч.

Скільки варити яйця, щоб добре чистилися? Варіть яйця 10-11 хвилин з моменту закипання води і одразу перекладіть їх у холодну воду. Свіжі яйця варіть на 2 хвилини довше, ніж 5-7 днів, що полежали. Навіть свіжі яйця добре очистяться, якщо під час варіння додати у воду 0,5 год.

  1. Опускайте яйце в киплячу воду
  2. Свіжі яйця завжди погано чистяться
  3. Остудіть варене яйце під холодною водою
  4. Надбийте яйце перш, ніж охолоджувати його у воді
  5. Очищайте яйце з тупого кінця
  6. Чистіть яйце під проточною водою

Jul 18, 2022