Для розморожування кладемо креветки донизу холодильника на 8-10 годин. Розморожені креветки слід почистити. Для цього прибрати весь хітиновий покрив, хвостовий плавець залишаємо. З внутрішнього боку прорізати креветку ножем, але не до кінця, а десь до середини.

Розморожені креветки посипте сіллю та спеціями до смаку і збризкайте соком лимона. Залишіть у такому маринаді на 5 хвилин. Добре розігрійте сковороду, тобто прожаріть. Налийте олію, головне — її не перегрівати, інакше креветки миттєво підгорять!

Очищення замороженого За допомогою ножа доведеться відокремити голову від тулуба, після чого зробити глибокий надріз уздовж стіни і видалити панцир. Таким чином у руках залишиться напівочищена креветка з неапетитною кишковою веною. Її видаляють пері допомоги невеликого надрізу.

Як не треба готувати креветки Викладіть варено-морожені креветки з морозилки. Закип'ятіть воду і залийте креветки окропом. Через 5 хвилин уже можна, можливо приступити до трапези.