Пиво з кега подається в змійовик, опущений у ємність з охолоджувальною рідиною. Проходячи через змійовик, пиво охолоджується і подається у кран для розливу.

Найкраще – коли у закладу, куди ви приходите випити пиває спеціальна охолоджена кімната – колдрум. Тут пиво зберігається при потрібній температурі (зазвичай менше 10 ° С) і охолоджується природним чином.

Як швидко охолодити пиво

  1. охолодити порожні склянки. Келихи помістіть у морозильник на 15 хвилин, потім дістаньте їх та наливайте тепле пиво.
  2. загорнути пляшки у мокру газету. Папір висохла? Значить, пиво остудилося.
  3. помістити банки або пляшки у ємність із льодом. Воду підсоліть, щоб лід танув повільніше.

Щоб не зіпсувати смак та якість пивадо кегу перед наповненням підключають шланг, що подає невелику порцію CO2. Цей газ важчий за кисень, і витіснить його, осідаючи на дні кега. Процедура проводиться 4-5 разів. Потім, за допомогою сифона або шлангу пиво переливається з ферментера кег.