У 70-ті роки рябчиків та телячу мову замінила курка, чорна ікра та каперси — зелений горошок. Замість свіжого листя салату та ракових шийок у олів'ї почали класти відварені картопля та моркву.. Саме з того моменту з'явилася традиція робити цей салат на Новий рік.
Люсьєном Олів'є Історія знаменитого салату Салат олів'є був винайдений у 1860-х роках кухарем бельгійського та французького походження Люсьєном Олів'є. Олів'є був московським ресторатором та власником ресторану «Ермітаж» на Трубній площі.
Традиційні страви новорічного столу. Придуманий у московському ресторані «Ермітаж», яким з 1860-х до 1883 року керував Люсьєн Олів'є.
У 70-ті роки рябчиків та телячу мову замінила курка, чорна ікра та каперси — зелений горошок. Замість свіжого листя салату та ракових шийок у олів'є почали класти відварену картоплю та морквину. Саме з того моменту і з'явилася традиція робити цей салат на Новий рік.