У складі живильного м'яса осетра незамінні амінокислоти, вітаміни, корисні поліненасичені жирні кислоти Омега-3 та Омега-6, мінерали, фосфор та калій. Його тіло має практично м'ясний смак через присутність у рибі глутамінової кислоти – природного підсилювача смаку.Nov 12, 2018

Крім смачного, дуже дорогого м'яса осетр високо цінується за велику кількість ікри (вона становить приблизно 1/6 чи 1/5 ваги риби), яка по праву вважається особливим делікатесом. У рибних відділах супермаркетів та на рибних ринках осетра можна купити у свіжому та морозивому вигляді, а також солоному, в'яленому та копченому.

Напевно, ви чули, що осетра називають «царською червоною рибою». Але справа зовсім не в кольорі м'ясаадже осетрина – це біле м'ясо. Якщо бути точніше, то м'ясо осетра жовте з рожевим відливом. А «червоним» його називають, вказуючи на красу та цінність риби.

Сімейство осетрів відрізняється характерною зовнішністю та будовою. Тіло риби довге – на ньому розташовані кістяні щитки. Морда витягнута, внизу рота чотири середні вуса. Основа скелета складається з пружної хрящової хорди без хребців.