Якщо це пластиковий пакет, то його просто зав'яжемо так, щоб не було циркуляції повітря. Я просто накриваю миску скляним ковпаком. Залишимо пряники на ніч. Вранці ви побачите, що яблука підсохли, а пряники стали м'якими.

Важливо покласти так, щоб пряники не стикалися з яблуком, інакше вони розмокнуть. 2⃣ Можна покласти пряники в холодну духовку і поставити туди миску з гарячою водою. Вода швидко випаровуватиметься, а пряники будуть досить швидко вбирати в себе вологу.

Надійний спосіб розм'якшити пряники – на піднос викласти нарізаний тонкими шматочками білий хліб, а зверху, просто на хліб, покласти пряники. Потім прибрати весь піднос у поліетиленовий пакет або обернути його харчовою плівкою. Залишити на 2-4 години, залежно від того, наскільки тверді пряники та якого вони розміру.

Повернути пряникам колишню м'якість дозволить нехитрий спосіб. На ніч потрібно перекласти пряники у пластиковий контейнер із кришкою, додати туди ж нарізане на четвертинки яблуко. Вранці випічка знову стане м'якою. Поласувати завжди м'якими та ароматними пряниками пропонує компанія "Богородський пряник".