Ритуал включає в себе обсмажування кава на відкритому вогні на спеціальній сковороді, потім кава подрібнюють у мідній ступці, а потім готують у чайнику на вогні. Усі дії роблять у присутності гостей. Готовий напій розливають маленькими чашками. Випивається мінімум одна порція, максимум – три. Jan 13, 2022

Кава завжди подають у традиційному кавнику, який називається далла, а наливають у фінджан — тонку чашку, яку гість тримає у правій руці. Пити кава належить, утримуючи чашку саме у правій руці. При цьому чашку ніколи не наливають догори – це вважається образою, натяком на те, що гостеві тут не раді.

Кардамон збільшує ефект кофеїну. Тому п'ється такий кава по 2-3 маленькі ковтки, не чашками. Щоб кава був по-справжньому арабською, пийте його разом із фініками – так, як це роблять на Сході.

Вибирайте на свій смак, але будьте уважні: араби люблять гіркуватий кава, який напою надає кардамон. Якщо ви везете кава у подарунок любителям цього напою, то купіть на додаток ще й джезву чи традиційний арабський кавник із міді – далла, який є символом цієї країни.