Просікко (Prosecco) – це, мабуть, одне з найвідоміших вин Італії. Це сухе ігристе вино можна назвати універсальним, так як воно ідеально підходить як аперитив, так і як супровід вечері, при чому, не обов'язково тільки урочистого.

Тому пляшку Просікко краще не зберігати «про запас». Італійське ігристе вино п'ють добре охолодженим – 6-8 °С. Його можна, можливо подавати і до, і після їжі все залежить від ваших уподобань. Робіть маленькі ковтки, щоб «відчути» кожну ноту хитромудрого купажу.

Ігристе вино просік також відмінно поєднується з м'ясними нарізками – особливо гармонійний смак вино розвиває при подачі з шинкою та мортаделлою. А от комбінацій із пряними ковбасами краще уникати.