Випікайте ріпу 1 годину за температури 170-180 градусів. Під час приготування пару разів відкривайте духовку та струшуйте пакет. Готову ріпу полийте оливковою олією, посоліть і поперчіть до смаку. Парена ріпа готова, приємного вам апетиту! 4 Nov 2022

Простіше пареної ріпи – Споконвічно російський фразеологізм, що позначає крайню нескладність чогось, легку роботу. Поширеність ріпи до появи в Росії картоплі призвела до її популярності у фразеологізмах (поряд з редькою та хроном).

Сильною ароматикою вона нагадує редьку, але, на щастя, цей запах легко забирається: якщо свіжу ріпу нарізати на тонкі часточки, присмажити рослинним маслом і лимонним соком, то аромат вивітриться дуже швидко, а залишиться смачний і хрумкий нейтральний овоч. Говорять, що простіше пареної ріпи нічого не буває.

Репу вживають у їжу у свіжому вигляді, запікають, фарширують, гасять, сушать, маринують, варять. Овочі додають у салати, супи, запіканки. Готують традиційні російські щі, подають до м'яса та птиці. Продукт поєднується з морквою, сметаною, грибами, рисом, капустою.