Печінка запасає глюкозу у вигляді резервної речовини глікогену, тим самим перешкоджає надмірному підвищенню цукру після їжі. У перервах між їдою, печінка розщеплює глікоген і не дає рівню цукру крові опуститися надто низько.

Діабет є високим ризиком розвитку неалкогольної дистрофії печінки з наслідком у цироз та рак печінки. Одна з основних причин такої важкої поразки печінки – Нагромадження жиру (ліпідів) при характерній для цукрового діабету резистентності до інсуліну

Печінка при цукровому діабеті – Дозволений продукт. Яловича, при , що нерідко провокує різні серйозні ускладнення. Попередити їх розвиток допоможе спеціальна дієта при цукровому діабеті.

Список 7 продуктів, що знижують цукор в крові, для здорового та корисного харчування

  • Горіхи Фундук, кедровий горіх, мигдаль, волоський горіх – у них містяться важливі для контролю цукру білки, жири та клітковина. …
  • Кориця …
  • Авокадо …
  • Брокколі …
  • Бобові …
  • Полуниця.
  • Топінамбур

Apr 5, 2022