Режим вологої конвекції дозволяє готувати страви у духовці на пару. Разом з вентилятором встановлений спеціальний резервуар з водою – при нагріванні вона випаровується, а пара розноситься по всій духовці.. Така функція дозволяє приготувати продукти без обсмажування та олії, що знижує калорійність готових страв.

Для випікання та приготування жаркого поєднуйте функцію конвекції з роботою верхнього та нижнього нагрівальних елементів. Температуру слід виставити в діапазоні від 160 до 220 градусів. М'ясо та птицю найкраще готувати при високих температурах (понад 220 градусів), щоб зберегти їхню соковитість.

Тобто, якщо в рецепті написано, що потрібно випікати при 170С на «Конвекції», це рівносильно 180-185С «Верх-низ». Але чи завжди краще випікати на режимі "Конвекція"? Насправді ні. Цей режим чудово підходить для випічки пісочного тіста, дріжджовий випічки та повітряних бісквітів типу класичного.

Верхнє нагрівання з конвекцією забезпечує рівномірне пропікання з скоринкою зверху. Ідеально для запікання будь-чого у формі – наприклад, лазаньї або жульєна, запіканки або суфле. В цьому режимі можна також довести до готовності будь-яку страву, підрум'янити її зверху, створити сирну скоринку тощо.