У перекладі з французької брют означає сухий, натуральний, що не піддавався обробці. Це слово використовується для позначення вин із вмістом цукру не більше 12 г на літр. У свою чергу, сухе шампанське категорії екстра драй (Extra Dry) може містити від 12 до 20 г цукру на літр вина.

Брют – Це сухе ігристе вино. Кількість цукру в ньому зведена до мінімуму або нуля, зазвичай його рівень становить 0,3%. Шампанське брют – Це сухе ігристе вино з невеликою кількістю цукру.

Рівень цукру у Просікко та шампанського За вмістом цукру Просікко ділиться на 3 основні категорії: Сухе (Dry) – від 17 до 32 г цукру на літр вина, Дуже сухе (Extra Dry) – 12-17 г/л, Брют – 0-12 г/л.

брют (фр. brut) – менше 12 грамів цукру на літр; екстра-брют (Фр.