Немає сумнівів у тому, що ви чули слово барбекю або якусь його похідну хоча б пару разів у своєму житті. Барбекю Barbecue або barbeque, (скорочено – BBQ) Має на увазі кілька понять, це і метод приготування їжі, і стиль приготування, і заходи на яких готуються і подаються подібні страви.
У вузькому, технологічному сенсі термін «барбекю» позначає метод приготування продукту способом запікання над вугіллям, що тліє, при відносно невисокій температурі (100—120 °С). Це значення зберігається у південних штатах США, котрим такий спосіб приготування м'яса традиційний з XVIII століття (див. Барбекю в США).
Соус барбекю (англ. barbecue sauce, скор. BBQ sauce) – це соус, що використовується як маринад, приправи, для приготування або топінгу м'яса, приготованого в стилі барбекю, включаючи свинячі або яловичі ребра та курку.