Для подрібнення зерен необхідно відміряти потрібну кількість, насипати в поліетиленовий пакет (краще в 2 шари), замотати не товстим рушником і просто простукати молоточком по зернам. За кілька хвилин ви отримаєте кава середнього чи навіть дрібного помелу, залежно від застосованих зусиль.

М'ясорубка – другий за популярністю варіант помелу. зерен при відсутності кавомолки. Для подрібнення зерен підходять як механічні, і електричні моделі. Бажано використовувати ножі, призначені для найбільш сильного подрібнення. Обов'язково помийте м'ясорубку перед подрібненням зерен.

Можна, можливо чи зерновий кава розмолоти блендером? Слід сказати відразу – так. Але є безліч приємніших і зручніших пристосувань для цього процесу. Зрештою, завжди є можливість придбати готовий мелений кава.