Увімкніть духову шафу (електричну духовку). Встановіть температурний режим у межах 50 градусів, покладіть спеціальний термометр. Перевірте показання температури на термометрі в момент спрацювання (відключення) термостата (терморегулятора) духовки (духової шафи) при наборі заданої температури.

Зворотний кінець порожнистої трубки із зондом розміщується всередині духової камери. Алгоритм роботи такий: коли складальний зонд доведено до конкретної температури, його вміст розширюється та відключає джерело тепла; при охолодженні духовки терморегулятор подає більше газу, сприяючи розігріву.

Найнадійніший спосіб перевірки – це перевірити термостат тестером "на опір". Для цього вам слід його демонтувати. Це цілком можна зробити самостійно, ознайомившись із пристроєм холодильника. Деталь знаходиться прямо під ручкою, якою ви виставляєте потрібну температуру в камері холодильника.

Помістіть датчик температури охолоджуючої рідини в киплячу воду і заміряйте його опір за допомогою мультиметра. При температурі 100 градусів датчик повинен показувати значення близько 177 Ом.