Якщо термометр показує 74 °C, значить курка готова. Якщо температура менша, м'ясу потрібно ще деякий час, щоб дійти. Якщо ж вона вища, то курятину готували довше, ніж необхідно.Apr 26, 2020

Щоб визначити готовність курки, потрібно вставити щуп у найтовстішу її частину. Не треба проколювати м'ясо наскрізь і зачіпати кістки. Коли показники на приладі стабілізуються і термометр показуватиме 74 °C – це означає, що курка готова.

В ідеалі потрібно використовувати термометр та перевіряти внутрішню температуру м'яса. Ідеальна температура для курячої грудки-66-74 градусів. Якщо термометра немає, можна оцінити готовність грудки на око. Зробіть маленький надріз: якщо соки стали прозорими, а м'ясо перестало бути рожевим, грудка готова.

Колір – У свіжого м'яса курки він рожевий, у зіпсованого – сірий. Протухла курятина іноді покривається жовтими плямами і не біліє в процесі приготування; Запах – неприємний кислуватий або аміачний душок супроводжує тільки зіпсоване м'ясо, якого краще позбутися.