Щоб перевірити це, додайте половину чайної ложки оцту на чашку гарячої води, потім додайте половину чайної ложки харчової соди. Як і у випадку з розпушувачем, сода виділяє багато бульбашок вуглекислого газу – значить все гаразд!Jul 2, 2020

Але експерти радять перевірити його функціональність перед тим, як він потрапить у тісто. Зробити це можна так: візьміть половину чайної ложки розпушувача і насипте у невелику кількість теплої води. Якщо суміш почне пухиріти і шипіти – продукт можна використовувати.

Рекомендовані терміни придатності розпушувачів для тіста з дня виготовлення – не більше 12 місяців.

Розпушувач – це пекарський порошок, який використовується як замінник хімічних речовин. розпушувачів (соди, амонію) під час виробництва борошняних кондитерських виробів.