Набираємо в глибокий посуд води, наливаємо невелику кількість вина у бульбашку, і затискаємо шийку пальцем. Опускаємо його у воду, перевертаємо і прибираємо палець з шийки. Якщо напій поєднується з водою, це не натуральне вино. Якщо ж напій майже не витікає, вітаємо перед вами благородний напій!

Пляма від натуральної вина світліше, а від пофарбованого – змінить колір. 4. Ще один спосіб як відрізнити натуральне вино – Взяти гліцерин і капнути в напій. Якщо все правильно, то він опуститься на дно і колір не змінить, порошковому гліцерин змінить колір.

Можна, можливо перевірити вино на справжність та за допомогою звичайної харчової соди, яка є практично у кожному будинку. Для цього необхідно насипати невелику кількість соди в миску, а зверху вилити чайну ложку червоного вина. У якісного напою колір повинен змінитися: потемніти, стати сірим або синім.