Томоєсі Мурата: Потім устриці відправляють літаком в охолодженому вигляді у пінопластових коробках та доставляють до ресторанів спеціально обладнаними машинами. Перевозять їх без води, у такому середовищі устриця спокійно живе 10-14 днів: у молюсках міститься глікоген, який допомагає їм існувати.

Устриці необхідно зберігати закритими, це дозволить їм зберегти свіжість та аромат. Ідеальна температура зберігання устриць – від +5 до +15°C, тримати їх потрібно у захищеному від сонця місці, наприклад у нижній частині холодильника. Устриці можна, можливо зберігати протягом 10 днів після вилучення з води.

Заздалегідь заморозьте воду в пакетах для коктейлів і складіть в миску. Зверху помістіть устриці та відрегулюйте в камері холодильника температуру до +2 градусів за Цельсієм. У таких умовах молюски можуть зберігатися 2-6 годин. Але якщо ви періодично змінюватимете лід, це допоможе їм залишатися свіжими до 5-7 днів.