Найчастіше цукерки упаковуються для перевезення в коробки з гофрованого картону, при цьому на них має бути нанесене маркування, що означає верх цієї упаковки, а також температурно-вологісні параметри для транспортування.
Шоколад повинен зберігатись на складах у закритих баках при температурі не вище +18°С та відносній вологості повітря не більше 75%. Для перевезення шоколадної продукції відмінно підходять рефрижераторні фургони, тому що забезпечують температурний режим в процесі їх транспортування.
Кондитерські вироби слід перевозити у сухих, чистих, відповідних санітарним вимогам транспортних засобах чи контейнерах. При перевезенні, навантаженні та вивантаженні продукції необхідно оберігати від атмосферних опадів.
Як довезти шоколад у спеку? Єдиний спосіб попередити танення шоколадних цукерок або плиток у спекотну погоду – зробити так, щоб шоколад не танув, тобто помістити його у прохолодне місце. Термосумка. Виручить, якщо потрібно перевезти десерт на велику відстань, наприклад, довезти шоколад у спеку в поїзді.