Підготовка липової діжки процес не складний, але потребує терпіння. Заливаєте кадушку холодною водою на половину і залишаєте на годиннику 6-7. Після цього процесу ви міняєте воду, але вже заливаєте повну. Діжку з липи необхідно заливати водою і міняти доти, поки підтікання на дні діжки припиняться.
Перед першим використанням дубову діжку вимочують та пропарюють. Це слід зробити для того, щоб ємність добре вимилася, позбулася зайвих дубильних речовин, а також набухла.Підготовка дерев'яної діжки до засолювання
- Пропарювання;
- Вимочування;
- Промивання гарячою та холодною водою;
- Наповнення соліннями.
Apr 18, 2016
КАДКИ ДЕРЕВ'ЯНІ ДЛЯ СОЛІН
- Необхідно промити холодною водою (всередині)
- Наповнити діжку холодною водою по верхній обруч, дати їй замокнути протягом щонайменше 14 днів. …
- У процесі вимочування рекомендуємо закрити діжку кришкою. …
- Міняти воду кожні 2-4 дні.
Найкращий варіант для засолювання капусти – саме осинова діжка. У ній овоч зберігає колір, пружність та смак. У минулі часи господині спеціально клали осинове полінце на дно діжки з іншого матеріалу, щоб капуста виходила туга та соковита.