Підготовка липової діжки процес не складний, але потребує терпіння. Заливаєте кадушку холодною водою на половину і залишаєте на годиннику 6-7. Після цього процесу ви міняєте воду, але вже заливаєте повну. Діжку з липи необхідно заливати водою і міняти доти, поки підтікання на дні діжки припиняться.

Перед першим використанням дубову діжку вимочують та пропарюють. Це слід зробити для того, щоб ємність добре вимилася, позбулася зайвих дубильних речовин, а також набухла.Підготовка дерев'яної діжки до засолювання

  1. Пропарювання;
  2. Вимочування;
  3. Промивання гарячою та холодною водою;
  4. Наповнення соліннями.

Apr 18, 2016

КАДКИ ДЕРЕВ'ЯНІ ДЛЯ СОЛІН

  1. Необхідно промити холодною водою (всередині)
  2. Наповнити діжку холодною водою по верхній обруч, дати їй замокнути протягом щонайменше 14 днів. …
  3. У процесі вимочування рекомендуємо закрити діжку кришкою. …
  4. Міняти воду кожні 2-4 дні.

Найкращий варіант для засолювання капусти – саме осинова діжка. У ній овоч зберігає колір, пружність та смак. У минулі часи господині спеціально клали осинове полінце на дно діжки з іншого матеріалу, щоб капуста виходила туга та соковита.