Вагітна повинна в достатній кількості вживати білкову їжу, фрукти та овочі. Підвищити гемоглобін можна збільшивши споживання червоного м'яса та збалансувавши кількість овочів та фруктів.» Під час вагітності до організму жінки повинен надходити приблизно 1 г заліза на добу. Вагітним на замітку!Feb 16, 2561 BE

Дуже важливо, щоб дієта майбутньої мами містила білок, кальцій та залізо. Продукти, які необхідно вживати: риба відварена, відварене або запечене м'ясо, печиво яловича, тушковані овочі, відвар шипшини, сир, яйця. Вагітним необхідний достатній сон та регулярні прогулянки на свіжому повітрі.

Добавки заліза, які дозволені до застосування під час вагітності, але тільки за суворими показаннями та призначенням лікаря:

  • Феррум Лек;
  • Сидерал;
  • Тотема;
  • Мальтофер;
  • Тардіферон.

Oct 23, 2564 BE

Знижений рівень гемоглобіну в крові вагітною підвищує загрозу передчасного відшарування плаценти, передчасних пологів, внутрішньоутробних затримок розвитку плода, слабкої родової діяльності. Після пологів у таких жінок високий ризик кровотеч та запальних ускладнень, зниження обсягу грудного молока. при лактації.