Для цього методу знадобиться спеціальна ложка для абсенту та кусковий цукор. У келих наливається на одну чверть абсент, в ньому просочується шматочок цукру. На краї келиха встановлюється ложка, в неї кладуть просочений алкоголем цукор і підпалюють..7 Jun 2019

Як варіант можна, можливо вливати сироп (суміш цукру та води) в абсент, підпалити, зачекати три секунди і накрити чарку інший, щоб загасити вогонь. Перелити з однієї ємності до іншої і пити. Професіонали та й просто досвідчені любителі абсенту іноді практикують спосіб підпалювання чистий напій.

У невеликий шот трохи наливають абсент, на краї укладають ложку і кладуть у неї шматочок цукру. Для подальшого дійства потрібно крижана вода. Вона повільно виливається на цукор і стікає в чарку з абсентом. Лють воду доти, доки абсент не помутніє, після чого залпом випивають напій.

Спочатку склянку заповнюють на 4/5 холодним абсентом і підпалюють його. Далі на ложечку кладуть цукор і підносять до напою, що горить. Після того, як цукор розчинився, ложечку прибирають. Потім полум'я гасять і подають коктейль разом із трубочкою.