Вітамін E. Дослідження 2009 року показали, що вітамін E здатний стимулювати вироблення естрогенів в організмі. За даними цього дослідження, у жінок, які приймали активні добавки із цим вітаміном, спостерігалося підвищення вироблення цієї групи гормонів.

ВІТАМІН C, КАРОТИН, ВІТАМІНИ ГРУПИ B І ЦІЛЬНІ ЗЛАКИ також можуть бути корисні в підвищенні рівня естрогену у жінок. – Продукти, багаті на вітамін С: ківі, помідори, апельсини, диня, цитрусові, персики, банани, артишоки, спаржа, морква, цвітна капуста, кукурудза, і боби лима.

1) Які продукти харчування піднімають естроген у жіночому організмі?

  • насіння льону та кунжуту;
  • горіхи (фісташкові, волоські);
  • бобові (чечевиця, арахіс);
  • сухофрукти (курага, фініки, чорнослив);
  • фрукти (яблука, вишні, персики, абрикоси);
  • цитрусові;
  • зелень (петрушка, шпинат)
  • капуста (кольорова, брюссельська, броколі);