Вітамін E. Дослідження 2009 року показали, що вітамін E здатний стимулювати вироблення естрогенів в організмі. За даними цього дослідження, у жінок, які приймали активні добавки із цим вітаміном, спостерігалося підвищення вироблення цієї групи гормонів.
ВІТАМІН C, КАРОТИН, ВІТАМІНИ ГРУПИ B І ЦІЛЬНІ ЗЛАКИ також можуть бути корисні в підвищенні рівня естрогену у жінок. – Продукти, багаті на вітамін С: ківі, помідори, апельсини, диня, цитрусові, персики, банани, артишоки, спаржа, морква, цвітна капуста, кукурудза, і боби лима.
1) Які продукти харчування піднімають естроген у жіночому організмі?
- насіння льону та кунжуту;
- горіхи (фісташкові, волоські);
- бобові (чечевиця, арахіс);
- сухофрукти (курага, фініки, чорнослив);
- фрукти (яблука, вишні, персики, абрикоси);
- цитрусові;
- зелень (петрушка, шпинат)
- капуста (кольорова, брюссельська, броколі);