Азотна капсула міститься у банку перед закриттям і наповнюється азотом. Через невелику дірку всередину кулі потрапляє невелика кількість пива. Коли банку відкривають, тиск різко падає, азот у капсулі витісняє пиво у банку. Кулька починається пересуватися по банку, спінювання напій.
Ідеальна пінта пива Guinness має наливатися за два підходи в келих, який має форму тюльпану. Вперше наливається майже повний келих. Стаут наливається під кутом 45 градусів. Потім потрібно почекати, поки вся піна підніметься нагору.
Азотна капсула збільшує тиск усередині банки, в результаті пиво через отвір надходить у саму кульку, повністю заповнюючи його. При відкритті тиск різко падає. Азот починає витісняти пиво з капсули назад у банку.
Guinness Draught повинен подаватися при досить низькій температурі 6 °C, а Extra Cold Guinness за температури 3,5 °C. Виробник рекомендує пити пиво так, щоб піна залишилася на верхній губі для кращого смаку.