Змішують у рівних пропорціях сухе подрібнене листя і коріння морошки. Одну столову ложку сировини заливають однією склянкою окропу і мучать на повільному вогні п'ять хвилин. Настоюють близько години та проціджують. П'ють по чверті склянки три-чотири рази на день до їди до покращення стану.Aug 26, 2020

Для того, щоб позбутися кашлю, необхідно три столові ложки сухих чашолистків морошки залити літром окропу і настояти напій у термосі не менше двох годин. Пити відвар рекомендується тричі на день після їди. Допомагає це питво також при лікуванні кашлюку та бронхіту.

Коріння та листя морошки використовують як сечогінний засіб — при нирковокам'яній хворобі, авітамінозі, порушенні обміну речовин, від застуди, кровохаркання, малярії. Настій листя застосовують при внутрішніх кровотечах, проносах, як протизапальний і ранозагоювальний засіб.

«Чай з морошкою» WEISERHOUSE – чудовий засіб для нормалізації роботи серцево-судинної системи та шлунково-кишкового тракту. А додавання ягід брусниці та пелюсток сафлору посилює протизапальну та протимікробну дію, а також сечогінні властивості настою.