Напій слід вживати після їжіАле не раніше, ніж через годину, тоді ромашка сприяє нормалізації травлення. Невикористана сировина після заварювання можна застосовувати у вигляді компресів та примочок.
Не рекомендований напій з ромашки людям з індивідуальною нестерпністю цієї трави. Більше шкоди, ніж користі, завдасть перевищена концентрація ромашки у чаї. Такий напій може викликати біль голови, зниження тиску, розлад стільця, ослаблений м'язовий тонус.
Кому не можна Наприклад, її не слід пити під час вагітності. Проблема в тому, що ця рослина стимулює роботу яєчників, що призводить до підвищення рівня жіночого гормону естрогену в крові. У свою чергу це може призвести до викидня, так що з ромашкою треба бути настороже.