Заварити 1с. л. квітів склянкою окропу, настояти 10 хвилин, процідити. Приймати в теплому вигляді по половині склянки за годину до їди та на ніч, але не раніше ніж через дві години після їди.

Напій слід вживати після їжі, але не раніше, ніж за годину, тоді ромашка сприяє нормалізації травлення. Невикористана сировина після заварювання можна застосовувати у вигляді компресів та примочок.

Допомагає від болі у животі. Чашка ромашкового чаю може полегшити стан при розладі шлунка, менструальних спазмах, синдромі подразненого кишечника, розладі шлунка і здуття живота.

Ромашковий чай, випитий зранку натщесерце, повертає красу та свіжість шкіри. Корисні речовини (вітаміни, макро- та мікроелементи) виводять токсини, очищають кров, що покращує стан шкіри. Умивання настоєм ромашки зменшує запалення на шкірі обличчя і робить її більш м'якою.