3-5 листочків саган-дайлю залийте 250-500 мл окропу і наполягайте протягом 15 хв. Пити рекомендується 2-3 рази на день (протягом дня краще використовувати одну й ту саму заварку). Також Саган Дайля можна використовувати як добавку до чаю.
Опускаємо в чайник одну гілочку саган–дайля, можна 2 або 3 гілочки, я заварюю 3 гілочки, все індивідуально під вас, експериментуйте, пробуйте, до смаку настій не повинен гірчити, ви це відразу відчуєте, заливаємо водою температури 90-95 ° C, наполягаємо п'ять або більше хвилин; Розливаємо по чашках.
Надлишок дубильних речовин (танінів) може призвести до зневоднення організму, тому застосування саган–дайля краще супроводжувати вживанням великої кількості води. Чай із рододендрону Адамса не рекомендується пити постійно. Ідеально вживання курсами – тривалістю трохи більше 3 тижнів.
Чай Саган Дайля виявився справді приголомшливим. У його складі є велика доза вітаміну С, а також саліцилова кислота. Тому він так добре допомагає при застуді та головних болях. Також він стимулює вироблення дофаміну та серотоніну в організмі.