Як чистити ананас:
- Спочатку необхідно зрізати шкірку, вводячи ніж на глибину до 3-5 міліметрів. …
- Вирізаємо темні кружечки з обох боків, рухаючись спіраллю.
- Далі, за допомогою ножа або просто пальцем виймаємо неїстівні частини м'якоті з темними кружальцями. …
- Зрізаємо низ та верхівку ананаса.
Покладіть ананас на дошці горизонтально, шефським ножем відріжте верхівку разом із листям (вона може знадобитися для прикраси), а потім дно. Встановіть ананас вертикально. Тим же ножем зріжте шкірку завтовшки приблизно 1 см, просуваючи ніж злегка по еліпсу, за вигином поверхні ананаса.
Тверду серцевину ананаса відріжте ножем. Серцевина може виявитися їстівною, але дуже часто вона груба на смак і не співвідноситься з рештою плода. Готову м'якоть наріжте потрібними шматочками, охолодіть та подавайте на стіл.