Процес очищення здійснюється покроково:

  1. Спочатку варто струсити з грибів грунт, що налип, або ж прибрати його руками.
  2. Якщо печериці дрібні, слід ретельно протерти їх сухою серветкою. мити або чистити не обов'язково. …
  3. Ніжки можна або витерти сухою серветкою.
  4. Після цього гриби готові до вживання.

Промийте їх під струменем проточної води і відразу викладіть на паперовий рушник. Справа в тому що печериці швидко вбирають вологу, тому довго їх мити не можна і одразу потрібно просушити. Якщо гриби Досить чисті, краще просто протерти їх новою ганчіркою, змоченою у воді.

Зрілі гриби розкриваються, і на ніжках у них утворюються.спіднички». На смак вони ніяк не впливають, але деякі люди вважають, що вони виглядають некрасиво та їх прибирають. Платівки під капелюшком – а чим старший гриб, тим вони стають більш насиченим коричневим кольором, теж можна почистити.