Про обробку судака
- зріжте плавці та зяброві колючки;
- натріть сіллю, щоб позбутися слизу;
- видаліть луску та за необхідності шкіру;
- випатрайте, розпоривши черевце, діставши потрухи і зчистивши жирову плівку на внутрішній поверхні;
- зріжте філе судака зі шкірою та реберними кістками або наріжте на шматочки.
2:504:00Suggested clip 56 secondsЯк чистити судака – YouTubeYouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip
У судака (і в іншої риби сімейства окуневих) дуже жорсткий спинний плавець, тому перед обробкою плавці акуратно видаляють. На спині над і під плавником надрізають м'якоть і виймають плавець. Також видаляють черевний плавець. Після цього рибу обробляють Як я розповідала у статті Як правильно чистити рибу.