Про обробку судака

  1. зріжте плавці та зяброві колючки;
  2. натріть сіллю, щоб позбутися слизу;
  3. видаліть луску та за необхідності шкіру;
  4. випатрайте, розпоривши черевце, діставши потрухи і зчистивши жирову плівку на внутрішній поверхні;
  5. зріжте філе судака зі шкірою та реберними кістками або наріжте на шматочки.

2:504:00Suggested clip 56 secondsЯк чистити судака – YouTubeYouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip

У судака (і в іншої риби сімейства окуневих) дуже жорсткий спинний плавець, тому перед обробкою плавці акуратно видаляють. На спині над і під плавником надрізають м'якоть і виймають плавець. Також видаляють черевний плавець. Після цього рибу обробляють Як я розповідала у статті Як правильно чистити рибу.