Класичний раклет подають з трьома добавками: картоплею, перловою цибулею та корнішонами.. Крім того, на стіл ставлять млин для перцю і, можливо, спеціальну суміш пряних трав.
Раклет можна готувати різними способами, точних рекомендацій немає. Класичний швейцарський рецепт – це відварена картопля в мундирі, обсмажене на грилі м'ясо, шинка. До страви обов'язково подають гарнір – мариновані огірочки (корнішони), можна додати інші соління: оливки, каперси.
Ідеально підійдуть тонкі скибочки філе яловичини, баранини, свинини чи індички. Також, до раклету подається шинка, ковбаски або смажений бекон.
Звичайно, справжній швейцарський раклет занадто дорогий, його можна замінити сирами типу сваля, грюєр, чеддер, ементаль. В принципі, можна, можливо використовувати будь-який твердий сир, що має насичений смак. Цікавим виходить блюдо з козячого сиру чи сулугуні.