Для приготовлення доппіо знадобиться вдвічі більше кави, ніж на звичайний еспресо, і вдвічі більше води: 14 г суміші арабіки та робусти тонкого помелу на 60 мл чистої води. Об'єм одержуваного напою – 50-60 мл.

Для приготування потрібні ті ж інгредієнти, що й для кави еспресо, але у 2 рази більше. Сам процес приготування кави доппіо нічим не відрізняється від приготування кави еспресо. А результат – чашка запашного подвійного кава з подвійним кількістю кофеїну та з новою назвою доппіо.

Доппіо (італ. Doppio), Подвійний еспресо – кавовий напій, що готується як подвійна порція еспресо за допомогою кавового фільтра або еспресо-машини. Напій виходить обсягом 60мл. Doppio з італійської означає «подвійний».