Ростбіф їдять як гарячим, так і холодним (на батьківщині цієї страви – в Англії – найчастіше саме у холодному вигляді). Дуже часто холодний ростбіф подають із зеленим горошком, а також з хріном або гірчицею. Холодний ростбіф набагато смачніше, якщо його остудити у фользі, потім загорнути в пергамент і залишити.

В середньому, ростбіф просмажують до температури не вище +65 ℃ у центральних шарах (перевіряють спеціальним термометром для м'яса). Також готовність можна визначити проколюванням (повинен виділятись червоний сік).

Ростбіф можна приготувати з різних великих частин (бажано вагою кілограм і більше), але найкраще для запікання підходить спинна частина («товстий край» по-нашому або «рибай» англійською), такий ростбіф краще подавати гарячим, оскільки в цій частини досить багато жирових прошарків, які смачніші у теплому вигляді.